Catering opportunity

(Versione italiana in seguito)

Every year our university opens its doors to visitors and potential students to come and explore the wonderful world of gastronomic sciences.

And what better way to demonstrate our passion for food than to cook it and serve it ourselves! Under the guidance of a chef and other helpers from amongst us students, every open day we proudly serve a delicious array of dishes that are fresh and seasonal not to mention mouth watering-ly presented.

The setting of the buffet for the guests may be in classrooms but with our creativity we have been able to turn a boring space into an exciting and eye-catching environment thanks to the use of flowers, fruits and herbs of the season.

Being a volunteer at such an event is a great opportunity to learn more about food, working in a kitchen, service, interior design, as well as an opportunity to socialise and learn with students from different classes and backgrounds.

We want to thank all our lovely volunteers from the open day last Saturday and we look forward to more volunteers for the open days on these subsequent dates:  (31st of March and 12th of May)

Ogni anno la nostra università apre le sue porte a potenziali nuovi studenti e ai visitatori, per esplorare il fantastico mondo delle scienze gastronomiche.

Quale modo migliore per dimostrare la passione che abbiamo per il cibo?! Sotto la guida di alcuni studenti più esperti, in occasione degli Open Day serviamo una vasta gamma di piatti, che sono sempre preparati con un occhio di riguardo verso la stagionalità e l’estetica del piatto.

I buffet si svolgono nelle aule dell’Università, che vengono allestite per l’occasione, da altri studenti volenterosi, utilizzando fiori, frutta e erbe di stagione.

Queste sono ottime occasioni per introdurre le future leve universitarie a una delle attività che la nostra ASSG propone. Inoltre, sono esperienze formative, che insegnano (in piccolo) cosa vuol dire lavorare in una cucina, allestire una sala e sono anche occasione per interagire con gente che viene da ogni parte del mondo.

Passione, inventiva e fantasia: ecco le tre parole d’ordine per organizzare un ottimo lavoro!

Ringraziamo i nostri studneti che sabato scorso hanno organizzato un ricchissimo buffet in occasione del primo Open Day dell’anno e aspettiamo ansiosi le prossime date, il 31 Marzo e il 12 Maggio.